Av, Avcı mı Oluyor?


Yıl olmuş 2047 ve artık kimse güvende değil…Sanrılar ve gerçekler birbirine karışıyor.Halüsülasyonlar bilinçaltımızda ki gerçeğe giden yolda rehberimiz oluyor.Bu kez Nanosuit’in içindeki isim Prophet! Bir zamanlar Nomad’in ve Alcatraz’ın birlikte yer aldığı Delta kuvvetlerinin Raptor takımına liderlik etmiş olan Prophet, bu kez kafasının içindeki imgeleri, paranoyaklığın sınırlarında dolaşarak, geleceği görmek için işe yarar hale getiriyor.
Peki, aradan geçen onca zaman zarfında takımımıza ne oldu? Psycho nerede? O büyük patlamadan sonra New york ne duruma geldi? Belki de hepsinden önemlisi kanımıza susamış uzaylılar ve Cell Corporation bunca yıl boyunca ne yaptı? Bu gördüğümüz halüsülasyonlar da neyin nesi? Dostun ve Düşmanın belli olmadığı, bu kapana kısılmış yerde en iyisi kıpıldamayan her şeyi vurmak; hem de görünmez olup sessizce ok fırlatarak!
Crysis 3′ün kurgusuna göre Crysisi 2′nin üzerinden tam 24 yıl geçiyor ve haliyle biz de daha gelişmiş silahlar beklerken elimize tutuşturulan bir okla karşılaşıyoruz.


Evet yanlış duymadınız; Crysis 3′te artık ok kullanıyoruz.Onca teknolojik silahımız dururken milenyumdan önce değil, ta milattan önce kullanılan yay ve ok ikilisini elimize alıp uzaylıların peşine düşüyoruz.Okla domuz avlamak kavramı tamam da okla uzaylı avlamak size de biraz tuhaf  gelmiyor mu?




Sıradaki silah ne olacak peki? Sapan falan mı? Tamam, okların başına patlayıcı uç, elektrikli uç falan takıp daha ölümcül ve işlevsel hale getirmemizi anlıyorum ama yontma taş devrinden kalma stanart oku düşmana saplayıp bir de okumuz bitince gidip yerlerden ok toplama işine akıl sır erdiremiyorum. Geçen sene Crysis 2′nin en cafcaflı olduğu dönemlerde size ”Crysis 3′te sırtınızda Nanosuit varken yerlerden ok toplayacaksınız ” deselerdi inanır mıydınız?
Şehir Nerede?
New York, Crysis 2′nin sonundaki büyük patlamadan sonra sular altında kalmış ve aradan geçen bunca sürede,koca koca gökdelenlerin arasından çapraşık bir şekilde devasa ağaçlar büyümüş. New York’un göbeği Manhattan, kocaman bir yağmur ormanına dönüşüp derin bataklıklarla kaplanmış, derelerin ve azgın nehirlerin aktığı acayip bir yer haline dönüşmüş.
Cell Corporation da bunca süre boyunca elma armut toplamamış ve New York’un üzerine Nanodome adı verilen bir kubbe geçirmiş. Nanodome ile fanusa kapatılmış alana ”New York City Liberty Dome” adı verilmiş ve sözde bu kubbe sayesinde içerideki insanların uzaylı Cephlere karşı korunması amaçlanmış.İnsanları korumak ve karantina bölgesi oluşturarak Cephleri temizlemek ayağına  New York’un başına örülen bu Nanodome’un asıl amacının dünyayı ele geçirmek için teknoloji geliştirme olduğunu öngören Prophet; ok,yay ve diğer aletlerini de alarak intikam için kolları sıvar.

Nanosuit Evrim mi Geçiriyor?
Nanosuit, aradan geçen 24 yıl boyunca evrim geçirerek iyiden iyiye Prophet ile bütünleşiyor. Hatırlarsanız Crysis 2′nin başında Prophet, Nanosuit’i çıkarıp Alcatraz’a  verdikten sonra alnına silah dayayıp kendini vuruyor. Fakat düşündüğü gibi giysiden o kadar kolay kurtulamaz! Nanosuit Prophet’e artık tuhaf şeyler gösteriyor.Bir çeşit halüsülasyon şeklinde çıkan bu görüntüler sayesinde Prophet gelecekte neler olabileceğini kestirebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder